Idag arbetar vissa tills de går in i väggen, andra fokuserar hårt på karriären och en del är illa tvungna att jobba hårt för att få livspusslet att gå ihop. Men om du tar ett steg tillbaka, ignorerar lönesumman som kommer in varje månad, kan du hitta flera fördelar med att välja familjen framför jobbet.

Stressnivåer

Det är väl dokumenterat att familj och vänner är det som gör en människa lyckligast, inte en bra karriär eller det finaste huset på gatan. En stor anledning varför mänsklig kontakt rankas högre är att det sänker våra stressnivåer och får oss att koppla av. I gott sällskap spelar det ingen roll om ni har hetsig diskussion eller myser i soffan, det ger fler fördelar än den temporära lyckan när du shoppar på nätet.

Lär dig något nytt

Om du väljer att pyssla med barnen istället för att läsa emails kommer du att lära dig nya saker, både hantverk och om er själva. Du får se flera sidor av dina barn och kanske tar tiden att lära dig pärla eller knyta makramé tillsammans med dem. Det finns många aktiviteter och pyssel som passar vuxna och barn. När barnen blir äldre kan du utveckla din egen allmänbildning genom att hjälpa dem med läxorna och förhöra dem på glosor. Du kan i princip studera att nytt språk tillsammans med ditt barn för att ni ska bli bättre och bättre.