Att göra tid för aktiviteter tillsammans med barnen är något alla föräldrar bör satsa på. Frågan blir ju ofta vilka typer av aktiviteter. Något man kan överväga är att introducera dem för en hobby man kan ägna sig åt tillsammans. Nu bör man ju självfallet utgå från barnens intressen, men det kan också finnas ett stort värde i att förslå något helt nytt.

Modellbygge

Modellbygge är något som lämpar sig något äldre barn som har lärt sig en del tålamod och inte har något emot precisionsarbete. Medan det finns ordentligt avancerade byggmodeller där ute är det nog bäst att börja med enklare modeller. Och det roliga är inte över efter modellen är färdigbyggd heller. Sedan är det dags att måla den. Även detta är dock ett jobb där tålamod och en stadig hand belönas.

Vandring

Har man lite äldre barn som uppskattar natur och lite fysisk aktivitet kan vandring vara något fantastiskt att uppleva tillsammans. Börja lugnt och sansat och gör dagsutflykter i lokalområdet. Trappa upp gradvis när barnen känner sig redo. Gör ordentliga förberedelser inför den första övernattningen utomhus och se till att de är redo för allt vad det innebär.

Matlagning

Vill man gå en helt annan väg kan man försöka få upp barnens intresse för matlagning. Detta kan inte bara vara väldigt roligt att spendera tid med utan lär dem även viktiga färdigheter när de blir äldre. För yngre barn är det oftast bäst att satsa på ganska enkla recept och se till att göra mat de faktiskt gillar. Lite mer äventyrlig kan man bli när de blivit något äldre. Detta kan också vara sätt att få dem att testa nya maträtter och vidga vyerna något.