Något som gör att man både spar tid och pengar är att börja klippa familjen hemmavid. Det kan vara en fördel att börja redan när barnen är små. Tids nog så vill de gå till frisören och bli klippt istället för att bli klippt hemma av mamma eller pappa.

För att det ska bli så enkelt som möjligt med klippningen så har Kutts satt ihop färdiga paket med det som behövs för att ni ska kunna börja klippa hemma. Det finns allt från budgetvarianter till mer avancerade paket för den som vill. Se till att köpa det som passar er. Med bra maskiner och saxar så underlättar det med själva klippningen.

Se till att inte göra så stor sak de första gångerna ett barn ska klippas. Här så kan det vara tillfälle för mutor. En glass kanske kan hjälpa en stund att få barnet sitta still på en stol. Det kan även fungera med att köra igång någon tecknad film på en surfplatta som får barnet att fokusera på något annat under tiden den blir klippt.

När väl barnet blivit klippt ett par gånger så är det ingen större konst. Som förälder så vänjer man sig och lär sig mer om klippning. Hur långt upp i ålder som man kan klippa sina barn beror på, men den dagen de säger att de vill gå till en frisör istället så kanske det är dags att släppa saxen och låta barnet få sin vilja igenom.