Under hösten och vintern när mörkret faller tidigt så är det inomhus de flesta aktiviteter sker. Att som familj pyssla tillsammans behöver inte vara speciellt avancerat eller svårt. Mycket du kan göra har du redan saker till hemma. Att pyssla är också roligt och kan anpassas till alla åldrar.

Göra en lövtavla

Det finns så många vackra löv ute nu, både stora och små och även i en rad olika färger. Du kan samla vackra löv och skapa ett eget konstverk med dem. Genom att du kombinerar de vackra löv du samlat på olika sätt så kan det bli en vacker tavla. Limma löven på ett stadigt papper och sätt upp i en ram.

Potatistryck

Har du gjort potatistryck någon gång? Det är väldigt roligt! Du behöver är potatis, textilfärger och något tyg. Du behöver en kniv att skära potatisen med också, liksom en pensel att ta på färgen med. Sedan är det bara att skära mönster och trycka. Tryck enstaka motiv eller många, så blir effekten väldigt olika. Det kan bli en rolig duk ni gjort tillsammans!

Skapa ett pysselrum

Glöm inte att innan du börjar pyssla med familjen, skapa ett utrymme där ni kan kladda och skapa utan att vara oroliga. Skapa ett pysselrum där ni alltid sitter och pysslar. Ett tips är att köpa en snygg vaxduk som skyddar ditt bord på ett fint sätt.