Att jonglera dina egna intressen, karriär och familj kan kännas besvärligt. Du vill kunna vara överallt på en gång men hur fungerar det i praktiken?

Umgås med dig själv

Lite tid för sig själv är inget skamligt. Vi behöver få dra oss tillbaka ibland och vara själv med våra tankar. Kanske du har en hobby som du vill lägga några timmar i veckan på, eller så vill du komma igång med tränandet. Det är inget fel att fråga sin partner om lite tid och hjälp att skapa den. Medan du är borta behöver någon ta hand om barnen. Du måste dock vara villig att ge din partner lika mycket tid som du själv vill ha.

Umgås som familj

Att bo tillsammans kan skapa en vardag där alla bara går runt och gör sin egen grej. Det är inte lätt att lära känna och umgås med sina egna barn när de stänger in sig på sina rum eller medan ni sitter framför teven. Planera in åtminstone en gemensam aktivitet i veckan. Fredagsmyset behöver inte vara godis och en filmrulle, det kan vara pyssel eller olika lekar också. När ni umgås och har roligt tillsammans kommer ni också närmare varandra.

Umgås som par

Allting behöver inte inkludera barnen även om det är roligt när de är med. Ni som par behöver också få er tid med varandra. En weekendresa kan ge er tiden att koppla av, ladda batterierna och komma närmare varandra än vad som är möjligt när man delar säng med hela familjen. Om ni inte har möjligheten att komma undan så länge kan ni skaffa barnvakt för kvällen och göra något på tumanhand. En middagsdejt, ett biobesök, en konsert eller kanske en långpromenad kan vara fullt tillräckligt för att få känna sig som ett par igen och inte bara föräldrar.