Speciellt som ny småbarnsförälder så är det väldigt lätt att glömma bort sina egna behov och önskningar. Detta är ingenting konstigt då det är naturligt att man lägger ett stort fokus på det nya barnet, men tids nog måste denna fördelning skifta tillbaka en lite bit emot jaget, för att man inte helt ska tappa glädjen i det nya föräldraskapet och sitt liv.

Om ekonomin finns bör du därför ibland köpa dig den där nya Peakjackan som du suktat över eller någonting annat som du gärna skulle vilja ha då och då. Det går nämligen inte att helt sluta leva bara för att man har fått barn, då det i långa loppet inte kommer vara bra ens för barnet eller barnen. Det är viktig att du som förälder också har tid för dig själv och ibland får unna dig något bara för dig själv, även om det som sagt av naturliga skäl är barnen som alltid bör prioriteras i första rum.

Detta kan komma att låta som en väldigt konstig liknelse men på sätt och vis så är det lite som syrgasmaskerna på ett flygplan i samband med att planet störtar. Det är viktigt att du först hjälper dig själv på med masken och sedan dina barn, då det annars kan vara så att du själv aldrig hinner få på masken. I slutändan så blir alltså konsekvensen av detta negativare för barnet, även om du hade goda intentioner i sinnet.