Det kan vara svårt att hinna med allt som småbarnsförälder, och vet du vad? Det är inte så viktigt att hinna med allt, man kan med gott samvete strunta i att bädda sängen. Fokusera på det som är det allra viktigaste, barnen. Allt annat löser sig på något sätt, man får lov att släppa på prestigen lite när man fått barn och koncentrera sig på detta och hitta rutiner som passar familjen.

Hur det ser ut eller kommer att se ut för er som småbarnsförälder kan vi bara att spekulera i, en sak är säker att tid kan vara en bristvara. Man har fokus på en sak och det är den nyfödda lilla människan. Ett sätt att spara tid kan vara att anlita någon för hemstäd. Det kan vara skönt att slippa fundera på att hålla hemmet rent och städat utan få fokusera på annat istället.

Även om det inte är det lättaste så se till att vila så fort du får en chans, ge varandra möjlighet till sömn. Att få sova är viktigt för småbarnsföräldern och många gånger så kanske nätterna inte blir den vila man tänkt sig. Sömnbrist är inte något som rekommenderas då det sätter sig på humöret och orken. Det är viktigt att ni tar tag i problemet och att ni hjälps åt för att alla ska få så mycket sömn som det bara går att få. Metro skriver om detta i en artikel som kan vara värd att läsa.