För den som har barn är säkert medvetna om att barnen måste sysselsättas mellan varven. Det gäller att hitta på något roligt med barnen så de inte blir uttråkade. Speciellt under helgen eller när de är lediga från förskola och skolan.

Pyssla kanske är något som ni tillsammans kan göra. Det finns massor med trevligt pyssel att sysselsätta sig med under lediga dagar. En del pyssel kanske tar längre tid än andra men att göra pärlplattor eller fingervirka kanske är något som kan passa de flesta. Låt gärna barnen bestämma vad som ska göras och se sedan om det är genomförbart. Om det är allt för avancerat så kanske det går att göra någon variant på det barnen önskar göra.

Kreativa saker är alltid en fördel. På så sätt så får barnen lära sig olika saker och att vara kreativ. Måla ansiktsmålningar på varandra kanske är något som ni kan göra om det är andra barn på besök. Det kanske inte blir de allra snyggaste men man får i alla fall utlopp för sin kreativitet när man måla ansiktet på någon annan. Självklart så ska föräldrar också vara med på detta och låt barnen måla era ansikten.