Ett kalas kan innebära en hel del jobb och stress om man inte tar sig tiden att göra så mycket man bara kan i god tid. Här kommer några tips på hur man bäst förbereder ett barnkalas.

Välja datum

De flesta barnkalas planerar man ju för att någon fyller år. Oddsen är ju att detta kommer att ske på en skoldag och medan det ju går att ha ett helt kalas mitt i veckan är det nästan alltid rekommenderat att man väntar till helgen istället.

Hur länge?

Att bestämma längden på ett kalas är inte alltid det lättaste. Helgen ger ju möjligheten att ha ett längre kalas, men samtidigt betyder detta att man kanske även måste planera in lunch eller liknande. Tänk också på hur snabbt barnen i deras ålder blir trött när de springer omkring och stojar flera timmar i sträck.

Inköpen

Ju mer man kan fixa innan själva dagen desto bättre. Praktiskt taget allt som inte är färskvaror kan man köpa eller beställa långt i förväg. Det finns gott om passande saker att hitta på nätet för dessa tillfällen. När det gäller matvaror kan man också köpa allt som går bra att frysa ned eller som bara håller länge, resten är det bäst att spara till dagen innan.

Inbjudan

Se till att vara ute i god tid med inbjudan för att ingen ska hinna boka upp sig. Var noga med att inkludera all information som kan tänkas behövas i inbjudan och be alla bekräfta om de kan komma eller inte. Hör av om någon har en eller annat allergi som påverkar vad man kan ha framme. Tänk på att en del allergier kan vara luftburna och bör ju undvikas helt och hållet om någon som kommer har en av dessa former.

Dekorationerna

Det bästa tillfället att fixa i ordning med alla dekorationer och sådant är kvällen innan eller på morgonen på dagen för kalaset. Allt beror på hur stort kalaset kommer att bli, hur mycket tid man har över och hur tidigt på dagen kalaset tar plats. Är man osäker är det nog lika bra att göra så mycket som möjligt kvällen innan kalaset.