Som småbarnsförälder så är det inte alltid så lätt att få ihop planerna. Ibland så blir det helt enkelt inte som man tänkt sig, ibland så räcker tiden inte till. Men man måste ändå försöka hitta något som passar, aktiviteter gynnar både barnen och dig som förälder. Möjligheterna kan ibland vara lite begränsade så länge barnen är små och det kräver mer planering. Vi tänkte ge lite tips på vad som kan vara bra att tänka på när man vill ta med sitt barn på utflykter och aktiviteter.

Planering

Vill man ta med sitt barn på utomhusaktiviteter så kommer det att kräva mer planering, det måste man vara beredd på. Det bästa man kan göra är att faktiskt ta sin tid med planeringen så det blir riktigt gjort. Det är ofta värt det att du kanske kommer iväg en stund senare än att du stressar igenom planeringen och sen inser att du har glömt något du verkligen behöver. Ger man sig ut på en promenad i skogen så blir det svårt att bara gå och köpa vad man nu har glömt.

Bli inte för ambitiös

Planering är alltid bra, men tänk även på att det kanske inte alltid blir precis som man har tänkt sig. Därför kan det vara bra att vara lite realistisk när man planerar sina utflykter. Det behöver inte handla om så långa utflykter när det gäller små barn, det kan räcka med en timme där barnet får ett miljöombyte och får chansen att upptäcka lite. Beroende på hur gammalt barnet är så orkar det kanske inte gå så långt heller, men små utflykter kan räcka för att ge både dig och barnet lite variation i vardagen så underskatta inte vad det kan göra att få komma ut, även om det bara gäller en timme!