Det finns fördelar att man har en gemensam hobby i familjen. Att man delar samma intresse underlättar mycket. Det kan vara att man ska införskaffa saker för att kunna utföra sitt intresse och då behöver man inte köpa olika saker åt alla i familjen utan man kan kanske dela på dessa.

Sedan så är det ju roligt och man kan göra något tillsammans hela familjen. Det blir inte så att någon åker iväg på lördagsmorgon för att utföra sina intressen och någon annan drar någon annanstans. Nu kan alla äta frukost tillsammans och planera inför dagens händelse. Tillsammans är alltid roligare än att man på tu man hand gör något. Försök att se till så ni har någon gemensam hobby som ni kan ägna er åt.

Självklart så hindrar det ingen att ha egna intressen. Det är en fördel att ha flera olika intressen då man utvecklas som person med sina intressen. Som förälder så kan man få göra sina uppoffringar för att barnen ska få hålla på med det de tycker om och som de utvecklas av. Det finns många olika intressen som kan cirkulera i en familj. Allt från modellbygge till vandring och matlagning som vi skrivit om tidigare på denna sajt.