Fysisk aktivitet är en stor del av ett hälsosamt liv för både barn och vuxna. Att uppmana aktivitet av ett eller annat slag är alltid något positivt. Men det kan ibland vara svårt att komma på något som de faktiskt vill spendera tid med.

Föregå med gott exempel

Hur mycket vi än talar om ”gör som jag säger och inte som jag gör”, kommer det aldrig vara lika effektivt som att föregå med ett gott exempel. De aktiviteter vi själva spenderar tid med kommer ofta vara an intresse för barnen. Om detta då råkar vara att träna på något sätt är det inte omöjligt att de också kommer vilja prova på detta.

Bra kläder

Även om barnen inte kommer att träna lika intensivt som en själv är det alltid bra att göra det i passande kläder. Ett tips kan då vara att skaffa träningskläder som matchar varandra. Flera träningsset finns i både vuxen- och barnstorlek. Att få klä sig som mamma och pappa kan alltid vara roligt för yngre barn precis som att göra samma aktiviteter som dem.

Lämpliga träningsformer

Att hitta något som alla kan hålla på med kan bli något av en utmaning. Men för att det faktiskt ska kunna räknas som träning för alla behöver man ofta tänka lite utanför boxen. Gillar man själv att löpträna kommer man nog inte få mycket utav träningen om man ska hålla samma tempo som barnen. Men om de istället cyklar medan man själv springer kan alla få något utav situationen. Om det istället handlar om styrketräning är det ju inte svårare än att de får lyfta mycket lättare vikter eller göra sina övningar på ett mindre belastande vis. Som armhävningar på knäna till exempel.