Det är kul att umgås med barnen när ni kommer fram till aktiviteter som ni alla gillar. Som vuxen är det inte lika roligt som för barnet att leka med dockor, istället för att vara med på lekar som bara barnen uppskattar kan ni bestämma kvällar när ni gör något alla tycker är kul.

Lägga pussel

Köp ett lite svårare pussel och hjälps åt att lägga det. Utmana barnen att hitta bitar i vissa färger eller formar. Större pussel kan ni förvara på en matta eller filt som ni rullar ihop när ni inte använder det. Pussel är också bra för barnens utveckling, det lär dem att se sammanhang och fantisera för att hitta mönster.

Inför barnkalaset

Ni kan skapa kalasdekorationer själv kvällen innan kalaset. Gör smällkarameller i glada färger, blås upp ballonger och klipp ut figurer i färgat papper som kan stå på bordet. Varje figur kan sedan dekoreras med glitter och färgpennor. Skapa fina namnskyltar till alla inbjudna barn och placera ut runt bordet.

Batik

Mindre barn kan inte hantera symaskinen, det är svårt att lära dem att sy i ung ålder. Istället kan ni leka runt med batik och färga tröjor i olika mönster. Genom att knyta rep eller snurra gummiband runt en vit t-shirt skapar ni mönster när resten av tröjan färgas.